Samen één Gorinchem
Wij zijn samen één!

Wie is Samen één Gorinchem

Bij Samen één gaat het om een gezamenlijk, georganiseerd initiatief van burgers. Het doel is het inzetten van de krachten en talenten van burgers voor het realiseren van veranderingen in hun eigen omgeving. Dit gebeurt door het verbeteren van de leefbaarheid van een wijk of dorp, het vernieuwen van het aanbod van zorg en welzijn of het stimuleren van het meedoen aan de samenleving van mensen zonder en met een beperking.


Het is een initiatief van ervaringsdeskundigen op allerlei gebieden. Mensen die betrokken zijn bij de hulpvraag, het leed, de zorgen, de eenzaamheid en worstelingen van de medemens. Wij willen graag die ruimte en hulp bieden om samen één te zijn.

Wij willen een plek bieden waar ieder mens welkom is. Maar vooral gericht op die mensen die het soms iets harder nodig hebben. Hulp vragen of hulp bieden, praktisch of juist even een luisterend oor, samen kunnen we elkaar helpen. We willen de eenzaamheid bestrijden, een plaats bieden voor de mens die even wat hulp kan gebruiken. Een centrale plek waar een ieder welkom is om te krijgen of om te geven.

Doel:
Ruimte creëren voor de medemens door het leggen van contacten, adviezen geven of steun te bieden. Een centraal punt zijn voor mensen in nood en ze een helpende hand bieden. Dit in samenwerking met diverse organisaties en instanties.

Wat we doen:

Gratis kleding, speelgoed en klein huisraad:(en Donatie's brengen)

Inloop: Luisterend oor en gratis koffie en thee

Trainingen

Schilderen op gevoel

Voor 130 kinderen vieren we gratis Sinterklaas en krijgen alle kinderen van 0 tot 12 jaar een cadeau.

Ook voor verjaardagen, pakjes avond en kerst mogen ze cadeaus uit komen zoeken en we helpen met klein huisraad.

Op samen één te Gorinchem facebook en hier op de site hebben we ook groot huisraad wat dan door de donateur gratis aangeboden wordt.

Maar ook De Week tegen de eenzaamheid, koningsdag, buitenspeeldag en burendag vieren we.
We hebben ook een leuke avond met kerst, met elkaar en ook zomers een Barbeque(BQ), zo komen wij als  burgers samen en voelen we ons meer verbonden met elkaar.

We werken ook graag samen met andere burgerinitiatieven:zoals Poort 6, Gemeente Gorinchem, Gorinchem beweegt, The Mall, Pogo , voedselbanken, kleding bank Hardinxveld, ASVZ, Gildenwijk wijkbeheer, kleding doneren: Syrië, kindertehuis Mongolië, en Polen, Jeugdzorg, Stichting Voor ons, Zorg belang Zuid-Holland zuid.( stichting Speak now) Stichting Speak now,  bikers UBAA(ook  Organisatie die zich inzet voor  misbruikte/mishandelde kinderen), Humanitas, vluchtelingenwerk  maar ook Samen Sterk zonder Stigma, Bagage drager, Vivenz , WeHelpen.nl, Rozenobel, Feniks, inloophuis Uitzicht Gorinchem  en natuurlijk netwerkversterking  MEE.

Graag nodig ik u allen een keer uit om een kijkje te komen nemen bij ons : Samen één te gorinchem:Voermanstraat 2 4204 RJ te Gorinchem

PS Als u kleding, speelgoed, shampoo of wat dan ook weg wilt doen, denk dan aan onze Non- Profit : Burgerinitiatief Samen één! 

Alle schoolvakanties zijn we gesloten.
We zijn onbereikbaar van vrijdagmiddag 16:00 uur tot maandag ochtend 8:00 uur

TEAM

Sinds november 2019 is Samen één een bij de kvk ingeschreven Stichting. De stichting heeft een bestuur bestaande uit:

Voorzitter: Vicky Bergman

Secretaris: Sylvia Heijkoop

Penningmeester: Peter Veen

Zij worden gesteund door een hoop vrijwilligers!